Nordskolens traditioner:

August:
Fælles forældremøde, alle forældre inviteres til infomøde om kommende skoleår. Vi starter fælles i aulaen med informationer som vedrører alle, hvorefter man går ud i de sammenlæste klasser og hører om hvad der sker specifikt for dem.

September:
Naturens dag, åben skole holdet deltager i naturens dag og er ude og finde dyr, planter og habitater i skoven og på stranden ved Lohals.

Uge 39-41
Aktiv året rundt, hele skolen deltager i aktiv året rundt i disse 3 uger. Vi har et endnu større fokus på bevægelse og sundhed end til daglig. Der er hvert år et nyt tema og en ny aktivitets ting til hver elev. I 2018 fik alle en happysack, kaldet en “zigzag”.

Fredag i uge 41:
Trimdag, skolen holder trimdag for alle elever som afrunding på de 3 ekstra aktive uger. Forældre hjælper til og alle går, løber eller cykler i naturen.

December:
Juleklippedag, første fredag i december eller evt. sidste fredag i november er der dømt kreativ jul. Alle hygger med kreative julesysler som klippe-klistre, syning, bagning eller hvad klassen finder på, kun fantasien sætter grænser.

Julefest, der holdes en fælles julefest for både Nordskolen og Nordstjernen. Forældreforeningen hjælper med planlægning og udførelse.

Sidste skoledag før juleferien, eleverne er i skole fra 8-12. Vi besøger fælles den lokale kirke til julegudstjeneste, og ønsker hinanden glædelig jul.

Februar:

Fastelavn, fastelavns mandag holder skolen fastelavn. Alle møder udklædte, der slås katten af tønden og leges lege arrangeret af 6. klasserne.

Pandekagedag, hvide tirsdag, (dagen efter fastelavn) holder skolen pandekagedag. Vi laver pandekager, spiser pandekager, skriver om pandekager, synger om pandekager og danser pandekagedanse.

Forår:

Emnedage, hele skolen arbejder på tværs i 3-5 dage med et emne.

Påske:

Påskefrokost, dagen før påskeferien hjælpes alle med at tilberede og forberede en frokost med underholdning. Sidst på dagen spiser og leger vi det forberedte/tilberedte.

April:

Åben skole begynder at være meget udenfor igen.

Juni:
Sommerfest, der holdes en fælles sommerfest for både Nordskolen og Nordstjernen. Forældreforeningen hjælper med planlægning og udførelse.

6. klasse sidste skoledag, torsdag før sommerferien har 6. klasse sidste skoledag. De er i skole fra 8-12. Der er forlænget morgensang hvor vi siger farvel. Fra 11-12 er der kamp mellem lærerne og eleverne fra 6. klasse, det kan fx være fodbold, rundbold eller brandbold alt efter hvad eleverne inviterer på. Bagefter er der som regel vandkamp mellem 6. og lærerne;). Resten af eleverne er i skole til klokken 14.00.

Sidste skoledag før sommerferien, 0-5 klasse møder fra 8-12. Der er fysiske aktiviteter på tværs af klasserne og bagefter siges der god sommer i de enkelte klasser.

Koncerter, bio og teater.

Alle elever hører mindst en koncert og ser mindst et teaterstykke hvert år.

Idræt:

Nordskolens elever deltager hvert skoleår i en del idrætsstævner på tværs af øen:

August:

Idrætsdag i Rudkøbing for 1. klasse

September:

M-boldstævne på Ørstedskolen for 5. klasse.

November:

Badmintonstævne på Ørstedskolen for 3. klasse.

Badmintonstævne på Ørstedskolen for 4. klasse.

December:

Kidswolleystævne på Ørsted for 5. klasse.

​Kidswolleystævne på Ørsted for 5. klasse.

Feb:

Langelandskebolddage på Ørstedskolen for 5. klasse.

Høvdingebold på Ørstedskolen for 4-5 klasse.

Marts:

Hockeystævne på Nordskolen for 3. klasser fra hele øen.

Maj:

Fodbolsstævne i Humble for 4. klasse.

​Fodbolsstævne i Humble for 6. klasse

Fodboldstævne på Kassebøllefriskole for 2-3 klasse.

Juni:

O-løb på den gamle Hou skole, arrangeret af Nordskolen for 6. klasse.