Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved

Nordskolen

Nordstjernen

  • Snødevej 138, 5953 Tranekær
  • JW: 29650576 Skole: 30561426
  • jewi@langelandkommune.dk
  • 5798007069087

 

TEATER  -  TEATER  -  TEATER  -  TEATER  -  TEATER  -  TEATER  -  TEATER

DATO

FORESTILLING

KLASSETRIN

TID OG STED

NOTER

D. 25. sept.

“Godmorgen sol”

 

(Apollo Teater)

0.-2. kl.

 

(2 forestillinger - ca. 250 pers.)

Kl. 11.30: No + Hu 0.-2. årg. +

                                              Str

 

Kl. 13.00: Ø 0.-2. årg.

 

Spilles i bagerste hal

En kalejdoskopisk rejse gennem Halfdan Rasmussens naivistiske univers. Jeres guider er ingen ringere end Snemand Frost og Frøken Tø. Udgangspunktet er digte og vers fra hans rim, remser og verbale tosserier.

Vi stifter bekendtskab med mange af Halfdans utal af skønne figurer.

Maj måneds katte, Kanonkongen Knold og hans snart hovedløse kone, Ormene der må kravle når de skal gå, Muffedissemanden, Konen der spiser sæbe og mange, mange flere.

D. 30. nov. +

  1. dec.

“Halbal”

 

(Teater O)

8.-10. kl. + STC

 

(3 forestillinger – ca. 270 pers.)

D. 30/11:

Kl.12: 10. årg + STC

 

D. 1/12:

Kl. 10: 8. årg.

Kl. 12: 9. årg.

 

Der kan byttes tidspunkter for årgangene, hvis det er praktisk - aftal med Lene eller Dorte i god tid.

Spilles i bagerste hal

En historie der sætter fokus på en teenagedrengs kamp for at blive den bedste til sin sport, og på de fristelser med præstationsfremmende stoffer der ikke er særligt svære at få fat i, hos den lokale fitnessinstruktør. Omdrejningspunktet er doping, som vi kender dem fra sportsgrene som cykling. Men også euforiserende stoffer, som man kan feste igennem på, den ene weekend efter den anden, til det måske en dag går galt, spiller en stor rolle i denne historie om moral, kodeks og rygrad. I Halbal! går det naturligvis helt galt, men der bliver selvfølgelig også plads til det gode, til forandringen og til håbet.

D. 11. marts.

“Pigespejdernes dramapatrulje”

 

(Batida)

3.-5. kl.

 

(2 forestillinger - ca. 275 pers.)

Kl. 10.30: No 3.-5. årg + Ø

                                    3.-4. årg.

 

Kl. 12.00: Hu 3.-5. årg + Ø 5.

                                            årg.

 

Spilles i bagerste hal

En musikalsk og crazy historie.

Pigespejdernes dramapatrulje skal opføre Junglebogen på den årlige jamboree.Vi følger livet i patruljen og prøverne op til premieren.

Der udspilles en række centrale scener fra selve "Junglebogen": Ulvene redder den spæde Mowgli fra den feje og blodtørstige tiger Shere Khan... Mowgli henter ilden hos menneskene og bruger det som våben i sin kamp mod tigeren...

Alle scener udfoldes ved hjælp af dukker i alle størrelser, objektteater, skyggespil, dans og selvfølgelig levende musik leveret af de medvirkende skuespillere. 

D. 10. juni

“Manden de kaldte Rolex”

 

(Batida)

6.-7. kl.

 

(2 forestillinger - ca. 200 pers.)

Kl. 9.30: 7. årg.

 

Kl. 11.30: 6. årg - Hu+No+Ø

 

Spilles i bagerste hal

– et sted i Østeuropa, før det hele ramlede...

Den store leder viser vejen mod en lysende fremtid. Den talentfulde maler skaber billederne af ham – livagtige, inspirerende. Maleren forelsker sig i en kvinde der forstyrrer hans penselstrøg og hans tro på den store leder for altid. Deres møde skaber familiære forviklinger og de indlemmes i dramatiske politiske begivenheder.

Den britiske instruktør Alex Byrne og Batidas musikalske ensemble har skabt en kulsort komedie. En farverig og underholdende fortælling fra en ikke særlig fjern fortid.

Masser af levende musik.

SKOLEKONCERTER  -  SKOLEKONCERTER  -  SKOLEKONCERTER

DATO

MUSIKGRUPPE

KLASSETRIN

TID OG STED

NOTER

D. 11. nov.

“Six City Stompers” 

0.-6. kl.

Humble

Kl. 10.05 og 12.05

 

Humble Skole

Er jazz også for børn? Med Six City Stompers på scenen er svaret et klart ja! Gruppen deler gavmildt ud af deres talent, virtuositet og spilleglæde og viser med tydelighed, at jazz er vedkommende og sjovt for alle aldre. I 2013 vandt orkesteret en Danish Music Award for ’Årets Bedste Børnejazznavn’. Juryen bestod udelukkende af børn, der havde oplevet orkesteret live. Six City Stompers' musik er akustisk og taler både til hjerte, hjerne og krop. Eleverne bliver inddraget i mange sjove lege i løbet af koncerten og får bl.a. lov til at forme musikken ved at prøve at dirigere musikerne.

D. 20. jan.

Ensemble Contemporànea

“Skyggen”

Mellemtrin.

Kl. 10.15: Ø 4. + 6. årg.

 

Kl. 11.15: No 4.-6. årg. + Ø 5.

                                            årg.

 

Spilles på skoletorvet - mellemtrinnet

I en verden fuld af trends og sociale medier, er det vigtigt at styrke børns bevidsthed omkring "Den man er i virkeligheden!"

Med en gendigtning af H. C. Andersens eventyr fra 1847 om skyggen, der overtager sin herres liv, ønsker Ensemble Contemporánea at sætte fokus på identitet.

Udstyret med klarinet og basklarinet, bevæger historiens hovedperson, en klog mand og dennes skygge sig rundt i omgivelser af elektroniske klange og video på et lærred. Levende klassisk musik bliver udfordret af mere moderne rytmer i samspil med, at tekst og skyggevideo danner en rød tråd i fortællingen.

D. 4. marts


 

“Gospel Sisters”


Se mere materiale her
 

Indskoling

Kl. 10.15: Ø 1.A + 2.-3. årg.

 

Kl. 11.15: No 0.-3. årg. + Ø 0. årg. + 1.B + Str

 

Spilles på skoletorvet i indskolingen

Luften er tyk af gospelglæde, når den sprængmusikalske og særdeles skolekoncerterfarne gruppe Gospel Sisters indtager scenen med høj professionalisme, positiv energi og smittende musikglæde! De tre sangere med pianist leverer masser af medrivende gospelmusik og fortæller ind imellem numrene om gospelens udvikling og historie. Børnene vil blive inddraget med sang, koreografi og klap, og der bliver rig lejlighed til at mærke gospelstemningen og musikkens intensitet og spontanitet på egen krop, når rummet fyldes af et håndklappende brus.